MAKTABGACHA YOSHDAGI IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALARNI INKLYUZIV TA’LIMGA JALB ETISHDA FRIDRIX FREBEL METODIKASIDAN FOYDALANISH - Ismatova Shodiya Ne’matilla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi imkoniyati cheklangan bolalarni inklyuziv ta’limga jalb etishda Fridrix Frebel metodikasining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, Frebelning pedagogik qarashlari, didaktik o‘yinlari va rivojlantiruvchi materiallaridan foydalanishning bolalarning ijtimoiylashuvi, bilish jarayonlari va kommunikativ ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Inklyuziv ta’lim sharoitida Frebel metodikasini qo‘llash orqali bolalarning individual imkoniyatlarini rivojlantirish va ta’limga moslashtirish usullari ko‘rib chiqilgan.