BOSHLANG‘ICH SINFLARDA TA’LIMNI INDIVIDUALLASHTIRISH – TA’LIM SIFATI GAROVI - Nishonova Gulchehra Ravshanjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining chet tilini o‘zlashtirish jarayonida ta’limni individuallashtirishning ilmiy-pedagogik ahamiyati tahlil etilgan. Ta’lim sifatini oshirishda o‘quvchilarning shaxsiy xususiyatlari, xususan, ularning axborotni qabul qilish qobiliyatlari hamda tabaqalashtirilgan topshiriqlardan foydalanishning samarali yo‘llari yoritilgan. Tadqiqot xulosasiga ko‘ra, o‘quvchining shaxsiy imkoniyatlariga moslashgan yondashuv ularda ichki motivatsiyani shakllantirib, til o‘rganish jarayonini samarali amalga oshirishga xizmat qiladi.