GLOBALLASHUV SHAROITIDA TALABALARDA TADBIRKORLIK MADANIYATINI RIVOJLANTIRISH - Januzakovava Roza Baurjan qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada globallashuv sharoitida talabalarda tadbirkorlik madaniyatini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Zamonaviy iqtisodiyotda innovatsion fikrlash, tashabbuskorlik va raqamli texnologiyalardan foydalanish muhim omil sifatida qaraladi. Shuningdek, oliy ta’lim tizimida tadbirkorlik ko‘nikmalarini shakllantirish, startap faoliyatini qo‘llab-quvvatlash va amaliy mashg‘ulotlar orqali talabalarni real biznes muhitiga tayyorlash masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, tadbirkorlik madaniyatini rivojlantirish yoshlarning iqtisodiy faolligini oshirishga va mamlakat innovatsion taraqqiyotiga xizmat qiladi.