KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARDA DISGRAFIYANI BARTARAF ETISHDA KORREKSION ISH - ARZIYEVA ORZUGUL (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola pedagogik, psixologik, ilmiy, ommabop va maxsus adabiyotlarni o`rganish va tahlil qilish. uning kelib chiqish sabablari hamda korreksion-logopedik ishlarning mazmuni yoritilgan. Disgrafiyani bartaraf etishda fonematik eshituvni rivojlantirish, tovush-tahlil va sintez malakalarini shakllantirish, yozuv jarayonini takomillashtirish hamda individual yondashuvning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, amaliy mashqlar va pedagogik tavsiyalar keltirilgan. Disgrafiya nutq kamchiliklarini bartaraf etishda, samarali metodlarni aniqlash va foydalanishga qaratiladi.