MARKAZIY OSIYONING EKOLOGIK INQIROZI: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR YO’LIDA - To’rayev Mirfayz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola Markaziy Osiyo mintaqasidagi to’rtta asosiy ekologik muammoni — Orol dengizining qurib ketishi, muzliklarning erishi, yer degradatsiyasi va iqlim o’zgarishi — ilmiy manbalar va rasmiy statistikalar asosida tahlil qiladi. Maqolada shu bilan birga muammolarni hal etishga qaratilgan mintaqaviy va milliy tashabbuslar, ularning samaradorligi va yetishmasliklari ham ko’rib chiqiladi.