GEMOTSITOPOEZ VA UNING BOSQICHLARI. - Husanboyeva Zulfiyaxon Jaloliddin qizi; Zikiryayeva Dilafruz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Gemotsitopoez — bu organizmda qon hujayralarining hosil boʻlishi va rivojlanishi jarayoni. Bu jarayon asosan suyak koʻmigida sodir boʻlib, unda eritrotsitlar (qizil qon tanachalari), leykotsitlar (oq qon tanachalari) va trombotsitlar (qon plastinkalari) hosil boʻladi. Gemotsitopoez organizmning immunitet tizimi, kislorod tashishi va qon ivishi kabi muhim funksiyalarini taʼminlaydi. Qon hosil bo’lishida, inson organizmida qon hujayralarining yetilishi va rivojlanishi jarayonidir.