TIJORAT BANKLARI FAOLIYATI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA LIDERLIK VA JAMOAVIY HAMKORLIKNING O‘RNI (“TURONBANK” ATB MISOLIDA) - SULAYMONOV FARRUX O‘KTAM O‘G‘LI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada tijorat banklari faoliyati samaradorligini oshirishda liderlik va jamoaviy hamkorlikning o‘rni hamda ularning o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilingan. Zamonaviy bank tizimida xizmatlar sifati, operatsion samaradorlik va mijozlar ehtiyojlarini qondirish darajasi ko‘p jihatdan xodimlar o‘rtasidagi hamkorlik hamda rahbarlarning boshqaruv uslubiga bog‘liq. Tadqiqotda “Turonbank” ATB misolida liderlikning jamoaviy ish natijadorligiga ta’siri, xodimlar motivatsiyasi, mehnat unumdorligi va xizmat ko‘rsatish sifatiga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri o‘rganilgan. Tahlil natijalari samarali liderlik va jamoaviy hamkorlik bank faoliyatining asosiy ko‘rsatkichlarini yaxshilashga, korporativ madaniyatni rivojlantirishga hamda bankning raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi. Shuningdek, tijorat banklarida samaradorlikni oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.