RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA TASHKILOTLARNING INNOVATSION MOSLASHUVCHANLIGINI OSHIRISH YO’LLARI - A’zamxoʻjayeva Diyora Jahongir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada raqamli transformatsiya sharoitida tashkilotlarning innovatsion moslashuvchanligini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi va biznes muhitidagi o‘zgarishlar tashkilotlardan yangi sharoitlarga tez moslashishni, innovatsion faoliyatni kuchaytirishni hamda boshqaruv jarayonlarini takomillashtirishni talab etmoqda. Tadqiqotda innovatsion moslashuvchanlik tushunchasining mazmuni ochib berilib, uni rivojlantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar, jumladan, raqamli texnologiyalarni joriy etish, inson kapitalini rivojlantirish, korporativ madaniyatni takomillashtirish va strategik boshqaruv mexanizmlarini qo‘llash masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, tashkilotlarning raqamli transformatsiya jarayonlarida raqobatbardoshligini oshirish va barqaror rivojlanishini ta’minlashga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari tashkilotlarda innovatsion faoliyat samaradorligini oshirish va raqamli iqtisodiyot talablariga mos boshqaruv tizimini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.