MILLIY AVTOMOBIL ISHLAB CHIQARISH KORXONALARI EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISH: “OʻZAVTOSANOAT” AJ MISOLIDA - Vahobov Dilmurod Sharof o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. O‘zbekistonda Milliy avtomobil ishlab chiqarish korxonalarining eksport salohiyatini oshirish masalalari tahlil qilingan hamda Oʻzavtosanoat AJ misolida amaliy yechimlar ishlab chiqilgan. Tadqiqot davomida eksport faoliyatining nazariy asoslari, xalqaro tajribalar hamda milliy iqtisodiyotdagi o‘rni o‘rganilgan.Shuningdek, avtomobilsozlik sanoatining rivojlanish tendensiyalari, eksport tarkibi va geografiyasi tahlil qilinib, mavjud muammolar aniqlangan.