XITOY OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING BARQAROR RIVOJLANISH MAQSADLARI BO’YICHA XAVARDORLIKNI OSHIRISHDAGI STRATEGIYALARI - Nurmamatov Odiljon Faxriddin o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada BMT tomonidan qabul qilingan Barqaror Rivojlanish Maqsadlariga (BRM) erishishda Xitoy ommaviy axborot vositalarining tutgan o‘rni va ulardan foydalanish strategiyalari tadqiq etiladi. Xitoy raqamli media ekotizimi — an’anaviy davlat OAVlari va zamonaviy ijtimoiy tarmoq platformalari (WeChat, Weibo, Douyin) orqali ekologik muvozanat, kambag‘allikni qisqartirish (BRM 1) va yashil energetika (BRM 7) kabi global maqsadlarni mamlakat ichkarisida va xalqaro miqyosda qanday targ‘ib qilayotgani tahlil qilingan. Maqolada qo‘llanilgan "Yashil rivojlanish" (Green Development) va "Insoniyatning umumiy taqdiriga ega hamjamiyat" konsepsiyalari doirasida medianing jamoatchilik xabardorligini oshirish mexanizmlari ochib berilgan.