HALIMA XUDOYBERDIYEVA SHEʻRLARIDA KOʻP QIRRALI AYOL OBRAZI - Abduvaxidova Roxatoy Xoljigitovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Abstract. Annotatsiya. Halima Xudoyberdiyeva ijodida ayol obrazi va milliy oʻzlik ifodasi oʻziga xos yondashuv bilan tasvirlanadi. Shoira oʻz asarlarida oʻzbek ayolining ruhiyati, or-nomusi va jamiyatdagi oʻrni haqida chuqur mulohaza yuritadi. Uning sheʻriyati milliy qadriyatlar, tarixiy xotira va zamonaviy ayollik tafakkurini oʻzida mujassam etadi. Halima Xudoyberdiyevaning badiiy dunyoqarashi orqali oʻzbek milliy oʻzligining asriy anʻanalar va zamonaviy taraqqiyot oʻrtasidagi uygʻunligi yorqin namoyon boʻladi.