LACUNA: TILLAR VA MADANIYATLAR ORALIG‘IDAGI SIRLI BO‘SHLIQ - Ernazarova Mohinur Anvarjon qizi; Murodova Robiyaxon Mahmud qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada lacuna hodisasining lingvistik va lingvomadaniy xususiyatlari tahlil qilinadi. Lacuna tushunchasining nazariy asoslari, uning madaniyatlararo kommunikatsiya va tarjimashunoslikdagi o‘rni zamonaviy ilmiy tadqiqotlar asosida yoritilgan. Shuningdek, o‘zbek va xorijiy tillardagi lacunalarning namoyon bo‘lish shakllari, ularning milliy-madaniy o‘ziga xoslikni aks ettirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari lacunalarning til va madaniyat o‘rtasidagi bog‘liqlikni ochib beruvchi muhim lingvistik hodisa ekanligini ko‘rsatadi.