OʻQUVCHILARNING MANTIQIY VA KREATIV FIKRLASH DARAJASINI XALQARO MEZONLAR ASOSIDA SHAKLLANTIRISH STRATEGIYALARI - Mamatqulova Nilufar (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijod maktablari oʻquvchilarining mantiqiy va kreativ fikrlash qobiliyatlarini PISA, PIRLS va TIMSS kabi xalqaro baholash mezonlari talablari asosida rivojlantirish pedagogik va psixologik strategiyalari yoritilgan. Maqolada tarbiyachilarning darsdan tashqari mashgʻulotlarda oʻquvchilar dunyoqarashini kengaytirish, nostandart muammolarni hal qilish va ijodiy salohiyatni yuzaga chiqarishdagi oʻrni tahlil qilingan hamda amaliy tavsiyalar berilgan.