MAKTAB TAʻLIMIDA MILLIY OʻQUV DASTURINING JORIY ETILISHI: YUTUQLAR VA PEDAGOGLAR DUCH KELAYOTGAN METODIK MUAMMOLAR - Najmiddinov Davron (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumta’lim va xususan ijod maktablarida Milliy o’quv dasturining (MOD) joriy etilish jarayoni, uning ta’lim tizimida erishgan dastlabki ijobiy natijalari va yutuqlari tahlil qilingan. Shu bilan birga, zamonaviy darsliklar va o’quv dasturlarini amaliyotga tatbiq etishda pedagog hamda tarbiyachilar duch kelayotgan dolzarb metodik muammolar, metodologik yetishmovchiliklar hamda ularni bartaraf etish bo’yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.