SOLIQ HUQUQINING ZAMONAVIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA HUQUQIY ASOSLARI - Ro‘ziyev Dostonbek Rustam o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada soliq huquqining mazmun-mohiyati, uning huquq tizimidagi o‘rni hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalari tahlil qilingan. Shuningdek, soliq qonunchiligini takomillashtirish, soliq munosabatlarini huquqiy tartibga solish va davlat budjetini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada soliq huquqining nazariy va amaliy jihatlari ilmiy asosda bayon etilgan.