EMOTIONAL MARKETING IN THE TOURISM INDUSTRY - Abdumuminova Kamilla Rafikovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Turizm sanoati tobora mahsulotga yo‘naltirilgan targ‘ibotdan iste’molchilar uchun esda qolarli va mazmunli tajribalarni yaratishga qaratilgan emotsional marketing strategiyalariga o‘tmoqda. Emotsional marketing destinatsiyalar brendingi, mijozlarni jalb qilish va turistlar sodiqligini shakllantirishda muhim raqobat vositasiga aylandi. Ushbu maqolada turizm sanoatida emotsional marketingning o‘rni o‘rganiladi, zamonaviy tendensiyalar va raqamli yondashuvlar tahlil qilinadi hamda uning turistlar xulq-atvoriga ta’sir qilish samaradorligi baholanadi. Shuningdek, tadqiqot destinatsiya imiji va iste’molchilar qarorlarini shakllantirishda emotsional brending, storiytelling (hikoya orqali marketing), tajribaviy turizm, neyroturizm va ijtimoiy tarmoqlarning ta’sirini yoritadi. Tadqiqot so‘nggi ilmiy adabiyotlar, UN Tourism hisobotlari va zamonaviy marketing tadqiqotlariga asoslangan.