BOLALAR FOLKLORIDA O‘YINLARNING TARBIYAVIY AHAMIYATI. - Mirzayeva Komila Sheraliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada oʻzbek bolalar folklori va anʼanaviy xalq oʻyinlarining yosh avlod tarbiyasidagi oʻrni hamda ularning pedagogik-psixologik xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Ular orqali yosh avlodda qadriyatlar, jamoaviylik va mehnatsevarlik ko’nikmalari shakllanishi haqida ma’lumotlar berilgan. Tadqiqotda oʻyinlarning bolani ijtimoiy muhitga moslashtirish, intellektual salohiyatini oshirish, jismoniy va axloqiy fazilatlarini shakllantirishdagi funksional vazifalari yoritilgan.