HOSILANING MEXANIK MA’NOSI - Ziyatov Hasan Sultonmurod o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada hosilaning mexanik ma’nosi, ya’ni fizik jarayonlarda hosilaning tezlik va tezlanish bilan bog‘liqligi yoritiladi. Hosila tushunchasi yordamida harakatlanuvchi jismning yo‘l, tezlik va tezlanish kabi asosiy kattaliklari matematik jihatdan ifodalanadi. Maqolada to‘g‘ri chiziqli harakat, o‘zgaruvchan harakat va ularning hosila orqali tahlili sodda va tushunarli tarzda bayon etiladi. Shuningdek, hosilaning amaliy fizika va texnikadagi o‘rni ham ko‘rsatib beriladi.