ТАРБИЯ, ФАН ВА ТАЪЛИМ ДИАЛЕКТИКАСИ - МАМАДАЛИЕВ ШАВКАТБЕК ОЛМАСБАЕВИЧ (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация -Ушбу мақолада тарбия, фан ва таълим диалектикаси таҳлил қилинади. Ушбу муаммога метафизик ёндашувнинг номувофиқлиги оқланади. Диалектик усулнинг табиати очиб берилади. Мақола муаллифи нуқтаи назаридан фансиз таълим бўлмайди ва фан ахлоқ ва тарбия доирасида ишлаши керак. Илм - фан ва инсонпарварлик бир-бири билан чамбарчас боғлиқ ва бир-бирига боғлиқдир. Таълим ва тарбиянинг ҳаракатлантирувчи кучи фандир. Бинобарин, илмий тараққиёциз ижтимоий ривожланиш бўлмайди.