ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИ БАРВАҚТ ОЛДИНИ ОЛИШДА ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРЛАРИ ВА МЕҲНАТ ОРГАНЛАРИ ҲАМКОРЛИГИНИНГ ЗАМОНАВИЙ МЕХАНИЗМЛАРИ - Абдухалилов Жасур Ўктам ўғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация Мақолада профилактика инспекторлари ва меҳнат органларининг ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш соҳасидаги ўзаро ҳамкорлигининг ҳуқуқий асослари ва амалий аҳамияти таҳлил қилинган. Шунингдек, ишсиз ва ижтимоий хавфли аҳволдаги шахсларни бандликка жалб қилиш орқали ҳуқуқбузарликларнинг олдини олиш масалалари ҳамда ҳамкорликни такомиллаштириш йўналишлари ёритилган.