UZOQ MUDDATLI MAJBURIYATLARNING IQTISODIY MOHIYATI VA HUQUQIY-ME’YORIY ASOSLARI - Azizov Muhammadmahdiy Umidjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada uzoq muddatli majburiyatlarning iqtisodiy mohiyati, ularning korxona moliyaviy resurslarini shakllantirishdagi o‘rni hamda xo‘jalik yurituvchi subyektlar faoliyatini moliyalashtirishdagi ahamiyati atroflicha yoritilgan. Uzoq muddatli majburiyatlarning mazmuni, turlari, ularning korxona moliyaviy holatiga ta’siri va investitsion faoliyatni rivojlantirishdagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, uzoq muddatli kreditlar, qarz mablag‘lari va boshqa moliyaviy majburiyatlarni buxgalteriya hisobida aks ettirishning nazariy hamda amaliy jihatlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada O‘zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchiligi, buxgalteriya hisobi milliy standartlari va xalqaro moliyaviy hisobot standartlari asosida uzoq muddatli majburiyatlarni tartibga soluvchi huquqiy-me’yoriy asoslar tahlil etilgan.