MATERIALLARNI TAN OLISH, BAHOLASH VA HISOBGA OLISHNING ME’YORIY ASOSLARI - Abobakirov Ozodbek Otabek o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada materiallarni tan olish, baholash va hisobga olishning me’yoriy-huquqiy asoslari yoritilgan. Unda material zaxiralarini buxgalteriya hisobida aks ettirishning asosiy tamoyillari, ularni dastlabki va keyingi baholash usullari hamda amaldagi milliy va xalqaro buxgalteriya hisobi standartlari talablari tahlil qilingan. Shuningdek, materiallarning korxona faoliyatidagi o‘rni, ularni to‘g‘ri tan olish va hisobga olishning moliyaviy hisobotlar ishonchliligini ta’minlashdagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari material zaxiralarini samarali boshqarish va hisobini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.