MOLIYАVIY HISOBOTLАRNI TUZISHNING ME’YORIY-HUQUQIY АSOSLАRI VА XАLQАRO STАNDАRTLАR TАLАBLАRI - Orifjonova Omina Iqboliddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada moliyaviy hisobotlarni tuzishning me’yoriy- huquqiy asoslari hamda xalqaro standartlar talablari keng va batafsil yoritilgan. Moliyaviy hisobotlarni shakllantirish va taqdim etish jarayonini tartibga soluvchi O‘zbekiston Respublikasining amaldagi qonun hujjatlari, buxgalteriya hisobi milliy standartlari (BHMS) hamda xalqaro moliyaviy hisobot standartlari (MHXS/IFRS)ning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, moliyaviy hisobotlarning asosiy tamoyillari, ularni tuzish bosqichlari hamda axborotning ishonchliligi, shaffofligi va taqqoslanuvchanligini ta’minlashdagi me’yoriy-huquqiy bazaning o‘rni yoritilgan.