INVESTITSIYALAR HISOBINI YURITISHDA XALQARO MOLIYAVIY HISOBOT STANDARTLARINING AHAMIYATI - Shokirov Shohruhmirzo Baxtiyorjon o‘g‘li; Abdujalil Chirmashev Maxammadibroxim o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada investitsiyalar hisobini yuritishda xalqaro moliyaviy hisobot standartlarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada investitsiyalarni buxgalteriya hisobida aks ettirishning nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilinib, xalqaro standartlar asosida moliyaviy investitsiyalarni tan olish, baholash va hisobotlarda aks ettirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada investitsiyalar hisobini yuritishda Xalqaro moliyaviy hisobot standartlari talablarini qo‘llashning afzalliklari, moliyaviy axborotlarning shaffofligi va ishonchliligini oshirishdagi roli hamda investorlar uchun axborot ta’minotini yaxshilash imkoniyatlari ochib berilgan.