OʻQUVCHI-YOSHLARNI QIZIQISHLARI ASOSIDA ZAMONAVIY KASBLARGA YOʻNALTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Artiqov Toxir Toshmurod oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumtaʼlim maktablari oʻquvchilarini ularning shaxsiy qiziqishlari va qobiliyatlaridan kelib chiqqan holda zamonaviy kasblarga (IT, biotexnologiya, raqamli marketing, muqobil energiya va h.k.) yoʻnaltirishning samarali yoʻllari yoritilgan. Maqolada anʼanaviy kasbga yoʻnaltirish tizimidagi muammolar tahlil qilinib, yoshlarni kasbga intellektual va psixologik jihatdan tayyorlash boʻyicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.