TAʼLIM TIZIMIDA OʻQUVCHILARGA PSIXOLOGIK XIZMAT KO’RSATISHNING MUHIM VAZIFALARI - Ro‘ziboyeva Gulshoda Soburboy qizi; Raximova Nasiba Shavkatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada taʼlim tizimida o‘quvchilarga psixologik xizmat ko‘rsatishning asosiy vazifalari, uning zamonaviy taʼlim jarayonidagi ahamiyati hamda o‘quvchilarning shaxs sifatida rivojlanishiga taʼsiri yoritilgan. Shuningdek, psixologik xizmatning diagnostika, profilaktika, korreksion-rivojlantiruvchi, maslahat berish, ijtimoiy moslashuv va kasbga yo‘naltirish kabi yo‘nalishlari tahlil qilingan. Maqolada maktab psixologining o‘quvchilar ruhiy salomatligini mustahkamlash va taʼlim samaradorligini oshirishdagi o‘rni ham ko‘rsatib o‘tilgan. Zamonaviy ijtimoiy muhit va raqamli texnologiyalarning o‘quvchi psixikasiga taʼsiri ham alohida eʼtibor bilan ko‘rib chiqilgan.