‘‘XAMSA, EPOS, ROMAN: ALISHER NAVOIY - , XAMSA’’ VA FRANSUA RABLE - GARGANTUA AND PANTAGRUEL’’ - Turayeva I.B; Rahmonova Z.A (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anatatsiya:Mazkur maqolada xamsa, epos, roman va ushbu janrlarda ijod qilgan yozuvchilar haqida keng ma’lumotlar beriladi.Shuningdek, Sharq va G‘arb adabiyotining mumtoz asarlarida aks ettirilgan insonparvarlik g‘oyalari tahlil qilinadi.Maqolada Alisher Navoiyning “Xamsa’’ hamda Fransua Rablening “Gargantua va Pantagruel’’asarlari o‘rganiladi.Qiyosiy adabiy tahlil orqali ta’lim va ijtimoiy qarashlar masalalaridagi o‘xshashlik va farqlar aniqlanadi Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki,madaniy farqlarga qaramay, har ikki muallif ilm va insoniy qadr- qimmatning muhim ekanligini ta’kidlaydi.