JALOLIDDIN MANGUBERDI - Tuxtaboyeva Feruza. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Xorazm sultonligining so’nggi hukmdori Jaloliddin Manguberdining qahramonona hayoti, mo’g’ul bosqinchilariga qarshi olib borgan murosasiz kurashi, harbiy dahosi, vatanparvarligi va o’zbek xalqi tarixidagi beqiyos o’rni haqida so’z yuritilgan. Uning Parvon g’alabasi, Ind daryosidagi jasorati, davlat boshqaruvi va ma’rifatparvarligi batafsil yoritilgan.