MAHALLALARDA YOSHLAR JINOYATCHILIGINING KELIB CHIQISH SABABLARI VA ULARNING OLDINI OLISHDA OILA, MAHALLA HAMDA TA’LIM MUASSASALARINING O’RNI - Саитқулов Қодирали Абдисалимович; Исомиддинов Садирдин Ғанижонович (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mahallada yoshlar jinoyatchiligining kelib chiqish sabablari, unga ta’sir etuvchi ijtimoiy va ma’naviy omillar tahlil qilingan. Shuningdek, yoshlar o‘rtasida huquqbuzarliklarning oldini olishda oila, mahalla va ta’lim muassasalarining o‘rni hamda ularning o‘zaro hamkorligi yoritilgan. Maqolada yoshlarni sog‘lom muhitda tarbiyalash, huquqiy savodxonligini oshirish va bo‘sh vaqtini mazmunli tashkil etishning ahamiyati haqida fikr yuritiladi.