TA’LIM JARAYONIDA BO’LAJAK MUTAXASISLARNING IJODIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING TARIXIY NAZARIY JIHATLARI - Salimjonova Zarina Murodjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim jarayonida bo‘lajak mutaxassislarning ijodiy kompetentligini rivojlantirishning tarixiy va nazariy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda Sharq mutafakkirlari hamda Yevropa pedagogik maktabi vakillarining ijodiy tafakkur va mustaqil fikrlashga oid qarashlari o‘rganilib, zamonaviy kompetensiyaviy yondashuvlar bilan uyg‘unligi asoslab berilgan. Shuningdek, ijodiy kompetentlikning tarkibiy komponentlari, uni rivojlantirishning pedagogik-psixologik omillari hamda innovatsion ta’lim texnologiyalarining ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijasida bo‘lajak mutaxassislarning ijodiy salohiyatini rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali metod va yondashuvlar tavsiya etilgan.