O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHNING HUQUQIY VA INSTITUTSIONAL ASOSLARI: XALQARO STANDARTLAR VA MILLIY TAJRIBA - Nishanova Farida Mamasharifovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida korrupsiyaga qarshi kurashning huquqiy va institutsional asoslari kompleks tarzda tahlil qilingan. Xususan, Birlashgan Millatlar Tashkilotining Korrupsiyaga qarshi konvensiyasi (UNCAC), Transmilliy uyushgan jinoyatchilikka qarshi konvensiyasi (UNTOC) hamda Iqtisodiy hamkorlik va taraqqiyot tashkilotining (OECD) Istanbul Harakat rejasi kabi muhim xalqaro hujjatlar va O‘zbekistonning ularga qo‘shilishi natijasida olingan majburiyatlari yoritilgan.