AVTOSANOAT KORXONALARIDA BAXTSIZ HODISALARNI KELIB CHIQISH SABABLARI VA ULARNI BARTARAF QILISH USULLARI - Qobiljonov Shaxzodbek Sharibjon oʻgʻli; Abduraxmanov Abdurashid Ataxanovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu ilmiy tezis avto sanoat korxonalarida mehnat jarayonida ro’y beradigan baxtsiz hodisalarning asosiy sabablari, tarqalish qonuniyatlari va ularni oldini olish hamda bartaraf etish usullarini kompleks tarzda o’rganishga bag’ishlangan. Ishda dunyo miqyosidagi statistik ma’lumotlar, ilmiy adabiyotlar tahlili va amaliy tajriba natijalari umumlashtirilib, mehnat xavfsizligini ta’minlashning zamonaviy yondashuvlari yoritilgan.