HUDUDLAR TURIZM RIVOJIDA IQTISODIY OMILLARNING RO`LI - Kamola Ro’zmetova; Xalillov Oybek; Rustamov Sardor; Anvarov Asror (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hududiy iqtisodiyotni rivojlantirish va diversifikatsiya qilishda turizm sohasining oʻrni hamda unga taʼsir etuvchi asosiy iqtisodiy omillar tahlil qilingan. Tadqiqotda investitsiyalar hajmi, infratuzilma taʼminoti, aholi daromadlari va soliq imtiyozlarining hududiy turizm oqimiga taʼsiri statistik va ekonometrik metodlar yordamida oʻrganilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, transport va xizmat koʻrsatish infratuzilmasiga kiritilgan har 10% lik investitsiya hududga keluvchi turistlar oqimini oʻrtacha 6-8% ga oshiradi. Maqola yakunida hududiy turizm salohiyatini iqtisodiy omillar orqali ragʻbatlantirish boʻyicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.