BALIQ KASALLIKLARI VA ULARNING OLDINI OLISH CHORALARINING BALIQCHILIKDAGI AHAMIYATI - Yusufaliyeva Diyora Dilshodovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada baliqchilik xo‘jaliklarida uchraydigan asosiy yuqumli va invazion kasalliklar, ularning kelib chiqish sabablari hamda tarqalish dinamikasi tahlil qilinadi. Intensiv baliqchilik rivojlanayotgan davrda sun’iy havzalardagi zichlik va ekologik omillarning baliqlar immunitetiga ta’siri yoritilgan. Tadqiqotda kasalliklarni barvaqt aniqlashning zamonaviy usullari va profilaktika choralarining baliq mahsulotlari sifatini oshirishdagi iqtisodiy ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada gidrokimyoviy rejimni nazorat qilish va biomeliorativ tadbirlarning samaradorligi bo‘yicha ilmiy tavsiyalar keltirilgan.