JAMOAT SALOMATLIGINI SAQLASH TIZIMINING ZAMONAVIY MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI. - Jumanazarov Dastonbek Dilshod o'g'li; Matyakubov Og'abek Raximberganovich; Matyaqubov Doston Bazarbay oʻgʻli. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jamoat salomatligini saqlash tizimining hozirgi kundagi asosiy muammolari, ularning kelib chiqish sabablari va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ko’rib chiqiladi. Maqolada infektsion kasalliklarning tarqalishi, surunkali kasalliklar yukining ortishi, tibbiy xizmatlarning qulayligi va sifati, raqamli sog’liqni saqlash texnologiyalarining joriy etilishi hamda profilaktik tibbiyotning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida jamoat salomatligini saqlash tizimini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.