TERMIZ SHAHRI AVTOTURARGOHLARINI RAQAMLASHTIRISH VA BOSHQARISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Abdullayev Baxtiyor Panji o‘gli; Axmedov Xusniddin Rashid o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada Termiz shahri avtoturargohlarini raqamlashtirish va boshqarish tizimini takomillashtirishning zamonaviy usullari tahlil qilingan. Tadqiqotda aqlli avtoturargoh texnologiyalari, IoT qurilmalari, mobil ilovalar, bulutli xizmatlar hamda ma’lumotlarni real vaqt rejimida qayta ishlash imkoniyatlari o‘rganildi. Mavjud avtoturargoh infratuzilmasining holati baholanib, transport oqimlarini samarali boshqarish, bo‘sh joylarni aniqlash va foydalanuvchilarga qulay xizmat ko‘rsatishni ta’minlash bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi. Natijalar raqamli texnologiyalarni joriy etish transport harakatini optimallashtirish, tirbandliklarni kamaytirish va shahar transport tizimining samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi.