YO’L TRANSPORT HODISALARINI MUHIT TIZIMIDA O’ZARO BOG’LIQLIGI - To'xtashev Axadjon Baxtiyor o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annontatsiya: Maqolada yo’l transport hodisalarining muhit tizimi bilan o’zaro bog’liqligi chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda muhit omillari, jumladan, ijtimoiy, ekologik, iqtisodiy va texnologik faktorlarning yo’l transport hodisalari soni va og’irligiga ta’siri statistik ma’lumotlar asosida yoritiladi. Tarixiy va zamonaviy nazariyalar, soha olimlarining ishlari hamda so’nggi yillarda olib borilgan empiric tadqiqotlar asosida yo’l transport hodisalari va muhit tizimi o’rtasidagi murakkab o’zaro bog’liqliklar ochib beriladi. Xulosa qismida esa ushbu bog’liqliklarni chuqur o’rganish va ularni kamaytirish bo’yicha ilmiy tavsiyalar ishlab chiqiladi.