YO’L TRANSPORT HODISALARINI KELIB CHIQISH SABABLARINI OʻRGANISH - Toʻxtashev Axadjon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada yo’l transport hodisalarining kelib chiqish sabablarini chuqur o’rganish masalasi ko’rib chiqiladi. Ushbu ilmiy ishda nazariy va empirik manbalar asosida tarixiy va zamonaviy yondashuvlar, xalqaro hamda mahalliy olimlarning qarashlari tahlil qilinadi. Yo’l harakati xavfsizligiga ta’sir qiluvchi omillar, jumladan, inson omili, texnik va tashkiliy sabablar, hududiy xususiyatlar keng muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida yo’l transport hodisalarining oldini olish bo’yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi va mavjud ilmiy bahs-munozaralar yoritiladi.