KIBERJINOYATCHILIK SOHASIDA XALQARO HUQUQIY HAMKORLIK - Sulaymonov Samandar Otabek o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kiberjinoyatchilik sohasida xalqaro huquqiy hamkorlikning dolzarb masalalari tahlil qilingan. Zamonaviy axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida yuzaga kelayotgan kiberjinoyatlar va ularning transmilliy xususiyati davlatlar o‘rtasida samarali hamkorlikni taqozo etmoqda. Maqolada xalqaro huquq normalari, konvensiyalar va ikki tomonlama bitimlarning o‘rni hamda ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, kiberjinoyatchilikka qarshi kurashishda xalqaro tashkilotlar faoliyati, huquqni muhofaza qiluvchi organlar o‘rtasidagi axborot almashinuvi va hamkorlik mexanizmlari tahlil etilgan. Mazkur yo‘nalishda xalqaro huquqiy bazani takomillashtirish va hamkorlik samaradorligini oshirish zarurati asoslab berilgan.