ҲУҚУҚИЙ ОНГ ВА ҲУҚУҚИЙ МАДАНИЯТНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА ДАВЛАТНИНГ РОЛИ - Қодирова Камола Тохиржоновна (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
АННОТАЦИЯ Ушбу мақолада демократик ҳуқуқий давлат ва кучли фуқаролик жамиятини барпо этиш шароитида жамиятда ҳуқуқий онг ва ҳуқуқий маданиятни шакллантириш ҳамда юксалтиришда давлатнинг роли, вазифалари ва институционал механизмлари илмий жиҳатдан асослаб берилган. Тадқиқотда Ўзбекистон Республикасининг янги таҳрирдаги Конституцияси, соҳага оид Президент фармон ва қарорлари ҳамда янги норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар таҳлили асосида ҳуқуқий тарбия ва таълимнинг устувор йўналишлари кўриб чиқилган. Муаллиф томонидан ҳуқуқий нигилизмга қарши курашиш, давлат хизматчилари ва аҳолининг ҳуқуқий маданиятини инновацион усуллар билан юксалтириш бўйича тизимли таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.