BACHADON CHANDIGII BO`LGAN AYOLLARDA YO`LDOSHNING O`SIB KIRISHINI TASHXISLASH VA DAVOLASH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Yusupova M.A; Qurbanbayeva M.U (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot bachadon chandiqli ayollarda yo‘ldoshning o‘sib kirishi — ya’ni, yo‘ldosh akreta spektr kasalliklarini erta aniqlash va davolash usullarini takomillashtirishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda zamonaviy ultratovush va Doppler tekshiruvlar yordamida yo‘ldoshning bachadon devoriga chuqur o‘sib kirishi aniqlanishining samaradorligi o‘rganildi. Kesarcha kesish va boshqa jarrohlik muolajalardan so‘ng paydo bo‘ladigan bachadon chandiqlari yo‘ldosh akreta rivojlanish xavfini oshirishi sababli, homilador ayollarda chuqurlashtirilgan diagnostik yondashuvlar ishlab chiqildi. Shuningdek, tadqiqotda ayollar hayotini saqlab qolish hamda reproduktiv salomatligini ta’minlash uchun minimal invaziv va zamonaviy jarrohlik davolash usullari ham tahlil qilindi.