SUT VA PARHEZBOP SUT-ACHITQI MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASINING ILMIY-AMALIY ASOSLARI HAMDA ULARNING SIFAT ATTESTATSIYASI - Abrorjonova Laylo Abrorjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada sutning fizik-kimyoviy tarkibi, uning laktatsiya davridagi dinamik o‘zgarishlari hamda zamonaviy parhezbop sut-achitqi ichimliklari ishlab chiqarish texnologiyalari tadqiq etilgan. Shuningdek, xalqaro va milliy standartlar asosida tayyor mahsulotlar sifatini attestatsiyadan o‘tkazish (baho berish) tartiblari tahlil qilingan. Sut tarkibidagi makro va mikroelementlar, vitaminlar majmuasi hamda laktatsiya oylarining sut hosildorligiga ta’siridan tashqari, ishlab chiqarish jarayonida gomogenizatsiya, kazein miqdori va uning texnologik xususiyatlari matematik va empirik usullar yordamida yoritilgan.