"HAKIM VA AJAL" DOSTONINING LINGVOPOETIK TAHLILI - Shokirova Mohinur Shokir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya: Ushbu maqolada Abdulla Oripovning “Hakim va ajal” dostoni tahlil qilinadi. Asarda Ibn Sino haqidagi xalq rivoyatlarining syujet qurilishidagi o‘rni, ularning badiiy qayta ishlanishi hamda folklorizmning namoyon bo‘lish xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, dostonda Ibn Sino obrazi, ilm-ma’rifat g‘oyasi va asarning badiiy-falsafiy mazmuni tahlil etilgan.