HARBIY TA’LIMDA BLENDED LEARNING (ARALASH TA’LIM) MODELI - Madaminov Zokirjon Shavkatovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada harbiy ta’lim tizimida blended learning (aralash ta’lim) modelining o‘rni, ahamiyati va amaliy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi ta’lim jarayonini tashkil etishning yangi shakllarini yuzaga keltirmoqda. Aralash ta’lim modeli an’anaviy auditoriya mashg‘ulotlari va elektron ta’lim imkoniyatlarini birlashtirish orqali harbiy xizmatchilarni tayyorlash samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada ushbu modelning afzalliklari, harbiy ta’lim jarayoniga ta’siri, kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi roli hamda uni joriy etish istiqbollari yoritilgan. Tadqiqot natijalari aralash ta’lim modeli harbiy ta’lim sifatini oshirish, mustaqil ta’lim ko‘nikmalarini rivojlantirish va zamonaviy harbiy mutaxassislarni tayyorlashda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.