KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALAR KOGNITIV RIVOJLANISHIDA KITOBXONLIKNING PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Nasiba Karimova Ummatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi bolalar kognitiv rivojlanishida kitobxonlikning psixologik ahamiyati tahlil qilingan. Kitob mutolaasining bolalarning tafakkuri, diqqat, xotira, nutq va tasavvur jarayonlariga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, kitobxonlik faoliyatining o‘quvchilarning bilish faolligi, mustaqil fikrlashi hamda intellektual salohiyatini rivojlantirishdagi o‘rni ochib berilgan. Maqolada boshlang‘ich ta’lim davrida kitobxonlik madaniyatini shakllantirishning pedagogik-psixologik omillari ham tahlil etilgan.