YO‘QOTILGAN AVLOD FOJIASI VA QAHRAMONLARNING URUSHGA MUNOSABATI: ERIX MARIYA REMARKNING "G‘ARBIY FRONTDA O‘ZGARISH YO‘Q" ROMANI TAHLILI - Rustamova Fotima (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada nemis adabiyotining yirik vakili Erix Mariya Remarkning dunyoga mashhur "G‘arbiy frontda o‘zgarish yo‘q" romani atroflicha tahlil qilinadi. Maqolada asarning qisqacha syujet chizig‘i, asosiy va yordamchi obrazlar tizimi, qahramonlarning urushga nisbatan shaxsiy va falsafiy munosabatlari hamda muallif qo‘llagan o‘ziga xos badiiy-tasviriy vositalar yoritib berilgan. Urushning inson taqdiri va ma’naviyatiga ko‘rsatgan halokatli ta’siri "yo‘qotilgan avlod" konsepsiyasi orqali ochib berilgan.