INVESTITSIYAVIY MUHIT BARQARORLIGINI TA’MINLASHDA MA’MURIY TARTIB-TAOMILLARNING HUQUQIY KAFOLATLARI - Aktamov Shavkat (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya / Abstract Ushbu ilmiy maqolada mamlakatimiz investitsiyaviy jozibadorligini oshirishda "Ma’muriy tartib-taomillar toʻgʻrisida"gi Qonunning tutgan oʻrni va ahamiyati tizimli yoritilgan. Davlat organlarining investorlar bilan munosabatlarida qonuniylik, mutanosiblik va qonuniy ishonchning himoya qilinishi kabi fundamental tamoyillarning amalda qoʻllanilishi tahlil etilgan. Maqolada investorlarning huquqlarini ma’muriy organlarning noqonuniy yoki asossiz qarorlaridan himoya qilishning huquqiy mexanizmlari qiyosiy oʻrganilib, ma’muriy tartib-taomillar zanjiridagi uzilishlarni bartaraf etish hamda qonunchilikni takomillashtirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.