ADABIY TIL USLUBLARI, USLUB VA UNING TURLARI HAQIDA MA’LUMOT - Dadajonova Odina Mahammadjon qizi; Usmonova Xurshida Aybekovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada adabiy til uslublari, uslub tushunchasi va uning asosiy turlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Adabiy tilning jamiyat hayotidagi o‘rni, uslublarning til birliklaridan foydalanishdagi o‘ziga xos xususiyatlari hamda ularning kommunikativ vazifalari yoritilgan. Shuningdek, so‘zlashuv, ilmiy, rasmiy-idoraviy, publitsistik va badiiy uslublarning muhim belgilari, qo‘llanish doirasi hamda nutq madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati misollar asosida izohlangan. Tadqiqot natijasida adabiy til uslublari tilning funksional imkoniyatlarini namoyon etuvchi muhim vosita ekanligi hamda ularning jamiyat taraqqiyoti, ilm-fan va madaniyat rivojidagi o‘rni asoslab berilgan.