IBORALAR-MA’NAVIYAT KO‘PRIGI - Ibragimova Ominaxon Farxodbek qizi; Usmonova Xurshida Aybekovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada iboralarning xalq ma’naviyati, milliy tafakkuri va nutq madaniyatidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Iboralarning xalqning tarixiy tajribasi, axloqiy qarashlari hamda ma’naviy qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim frazeologik birlik ekanligi yoritilgan. Shuningdek, maqolada iboralarning yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati, milliy til jozibasini saqlashdagi o‘rni hamda badiiy nutq ta’sirchanligini oshirishdagi vazifalari misollar asosida ochib berilgan. Tadqiqot natijasida iboralar xalq ma’naviyatini avlodlarga yetkazuvchi muhim ma’naviy ko‘prik ekanligi asoslab berilgan.