O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA YAGONA IJTIMOIY TO‘LOV HISOBINING ME’YORIY-HUQUQIY ASOSLARI - Abdumutalov Ahmadjon Isroiljon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida yagona ijtimoiy to‘lov hisobining me’yoriy-huquqiy asoslari, ularni tartibga soluvchi qonunchilik hujjatlari hamda buxgalteriya hisobi standartlarining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, yagona ijtimoiy to‘lovni hisoblash va hisobga olishning amaldagi tartibi, ushbu jarayonda qo‘llanilayotgan normativ-huquqiy hujjatlar hamda sohada amalga oshirilayotgan islohotlarning mazmuni tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida yagona ijtimoiy to‘lov hisobini yuritishning huquqiy asoslari va ularning korxonalar moliyaviy faoliyatidagi o‘rni baholangan.